Preturile din Romania

luni, 11 mai 2009
Facand abstractie de preturile uriase la alimente, imobile, etc... o sa trec direct la masini.
Stand zilele trecute pe net, si uitand-ma, ca de obicei, pe site-urile auto din Romania, analizand piata auto, preturi, masini, etc, am avut surpriza sa constat ca unii posesorii de autoturisme au un tupeu iesit din comun. Ca sa intelegeti mai bine, va dau un exemplu : un nene din localitatea X, cerea pe o Dacia 1310 din '91 nu mai putin de 4000 de lei noi. Si stau acu si ma intreb daca nenea ala era intreg la minte sau nu. Cum naiba sa ceri pe o rabla, pe o tentativa de masina, 4000 de ron? Ce stie sa faca fierul ala ruginit de banii astia? La banii astia iti poti lua un Tico din '96-'98, un Opel Kadett din '88 sau un Renault 11 din '90. Exemplele date sunt de pe un site de vanzari auto, din Romania...
Acum sa intoarcem treaba pe cealalta parte : la 4000 ron am vazut masini super, inmatriculate insa in alte tari, ca de exemplu Renault Laguna din '97, Ford Mondeo diesel din '96, si multe altele. Deci de ce in alte tari se vand masini bune la preturi mici, si in Romania se gasesc taranii care-si vand cojile alea de dacii la pret inzecit? Habar nu am. Un posibil raspuns ar fi ca suntem un popor foarte inapoiat, iar Romania se incadreaza in tarile lumii a 3-a. Nu stiu ce sa zic.
Un salariu bun in Romania la ora actuala poate fi si de 1000 ron. Si ar trebui sa muncesti 4 luni de zile, fara mancare, bautura, si fara nici o alta cheltuiala, ca sa-ti cumperi o Dacia 1310 din 1900 toamna...iar germanii, englezii, etc, muncesc cateva luni si cu banii castigati isi trag masini ca Audi, Mercedes, Vw, etc.
Cum spunea si binecunoscutul Mircea Badea - traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul - cata dreptate poate sa aiba!

0 comentarii: