De unde cumparam piese auto ieftine?

miercuri, 9 iulie 2014
Dupa cum ati observat si voi, in prezent se gasesc din ce in ce mai multe masini in trafic. Cum puterea de cumparare a romanului a scazut considerabil, tot mai multi ne orientam spre piata masinilor second hand.
Avantajul este ca pretul de achizitie al masinilor uzate este destul de accesibil, dar exista totusi si un mare dezavantaj, si anume faptul ca masinile rulate au nevoie mai frecvent de piese de schimb, in functie de kilometrii parcursi.

Ca multi altii, si eu detin un auto rulat, mai precis un Daewoo Espero din '97. Putin ca veche insa una noua nu-mi voi permite prea curand.
Probleme majore nu am avut cu ea, insa acord o atentie deosebita inlocuirii consumabilelor, pe care intotdeauna le schimb la timp si folosind numai si numai piese de calitate, aspect foarte important in intretinerea unei masini.
Pretul pieselor cantareste foarte mult asa c-am cautat sa cumpar piese cat mai ieftine si de o buna calitate, iar de ceva vreme pot spune ca sunt client Motorvip, unde gasesc tot ce-mi trebuie intotdeauna si la preturi mai mult decat decente.

In fiecare an, indiferent de kilometri parcursi, este recomandata schimbarea uleiului, filtrului de ulei, filtrului de benzina, filtrului de aer....operatiuni respectate de mine intocmai, in fiecare vara.
In timp ce filtrele de aer si benzina le-am achizitionat de la producatori diversi, intotdeauna am folosit filtru de ulei Eurofil, cu care nu am avut niciodata nici un fel de probleme si pe care dau numai 8 lei! Da, 8 lei, chiar si eu m-am mirat prima data cand l-am vazut la acest pret, insa il recomand cu toata increderea!





Prima pozitia in intretinerea unui autovehicul este ocupata de uleiul de motor, care este extrem de important pentru motorul autovehiculului, intrucat asigura ungerea tuturor angrenajelor din interior, si care, daca nu este de o calitate superioara, va scurta viata acestuia.
Recunosc c-am folosit alte tipuri de ulei cand mi-am cumparat masina, si in doar 2-3 luni motorul scotea un fum negru si chiar trepida in trafic. La recomandarea unui prieten, am cumparat Mobil Super 2000 de pe Motorvip, site-ul unde l-am gasit la un pret foarte mic, si de atunci masina mea functioneaza perfect, motorul toarce foarte frumos, silentios, fum nu mai scoate deloc si porneste la cheie chiar si iarna la -20 de grade!!!
Pentru masinile Daewoo, recomand seria 10w40.




In functie de gradul de uzura, ar mai trebui schimbate placutele de frana, pentru ca siguranta noastra si a celorlalti participanti in trafic este foarte importanta. Lista este completata de lichidul de frana, lichid servo, antigel, rulmenti roti, kitul de distributie, etc.

In concluzie, ceea ce vreau sa spun este ca si masinile au nevoie de atentie si ingrijire. Efectuarea reviziilor la timp si folosirea unor componente de calitate, vor asigura o functionare cat mai buna a vehicului dvs. Acum stiti si de unde puteti cumpara piese ieftine. Iar livrarea se face in numai 48 de ore, astfel ca nu mai este nevoie sa colindati tot Bucurestiul pentru a gasi piesa dorita.

0 comentarii: