Dacia Duster - dezastru la Euroncap

miercuri, 23 februarie 2011
Cu doar 3 stele obţinute la crash-test, Dacia Duster nu a impresionat deloc, spun oficialii EURO NCAP. Cu un punctaj de doar 28% pentru siguranţa pietonilor şi 29% pentru asistenţă de siguranţă, SUV-ul românesc se situează sub limita de performanţă a modelelor de pe piaţa europeană din acelaşi segment.

Este dezămăgitor că Renault, compania mamă, nu acordă mai multă atenţie siguranţei la maşinile Dacia, aşa cum făcea cu automobilele Renault, spun oficialii Euro NCAP.
Modelul testat a fost Dacia Duster 1.5 DCi Laureate.
Nissan Juke şi Mitsubishii ASX au obţinut 5 stele

Impact frontal 11 puncte
Compartimentul pentru pasageri a Daciei Duster a rămas stabil la impactul frontal, dar uşa portbagajului s-a deschis în timpul testului, iar masina a fost penalizată. Protecţia pieptului a fost evaluată ca fiind marginală, pentru ambii pasageri din faţă.
Măsurătorile pe manechine, la genunchi şi femur nu indică o problemă, dar, pe partea conducătorului auto, s-a considerat că structurile din tabloul de bord prezintă un risc de rănire a ocupantului, în fucţie de poziţia şi de statura acestuia. Şi aici, şi protecţia a fost evaluată ca marginală. La impactul lateral, uşa conducătorului auto s-a deschis şi maşina a fost penalizată.
Impact lateral cu un stâlp 6 puncte
La un impact lateral cu un stâlp, uşile nu s-au deschis, dar protecţia pieptului şoferului a fost catalogată drept slabă, din cauza presiunii asupra coastelor, sesizată la manechin. Şi protecţia împotriva leziunilor cervicale în cazul unei coliziuni din spate a fost evaluat ca fiind marginală.

Cele mai bune rezultate din 2010 la testele EURO NCAP

Executive (limuzine clasa mare): BMW 5 Series
Small Family : Alfa Romeo Giulietta
Supermini : Honda CR-Z
Small off-road 4×4 : Kia Sportage
Small MPV : Toyota Verso
Sursa : money.ro


0 comentarii: