CooLMan

vineri, 6 noiembrie 2009
XXL-MEDIA PRODUCTIONS

Presents the best movie of the century


--- COOLMAN ---



Razboiul dintre Europa si Asia a creat o indelunga pauza pentru tehnologia viitorului. De parca timpul s-a oprit in loc. Nu mai exista progres tehnologic, nu mai exista produse noi.
Pretutindeni domneste haosul. Fabricile, uzinele, toate aveau sa devina niste amintiri.
Dar poate ca mai exista o speranta...

20 mai 2029, ora 13:24. Locatie : Biroul tehnologic din Japonia [sediul se afla sub scoarta terestra,astfel nefiind afectat de consecintele razboiului de la suprafata] :

Derek [comandantul operatiunilor tehnologice] : - CoolMan, avem nevoie din nou de ajutorul tau. Se pare ca mai exista o speranta pentru evolutia tehnologiei. Senzorii nostri au remarcat prezenta unui UltraCip de 1024 biti in insulele Toshiko din Thailanda. Noi tindem sa credem ca este vorba de prototipul Asus Teleport LED.
Asadar, vreau sa-l gasesti si sa mi-l aduci. O sa fii recompensat pe masura.
CoolMan : - O sa fac tot posibilul.

[CoolMan este cel mai bun agent independent de recuperari din lume la ora asta]

Se pare ca, cu putin inainte de declansarea razboiului tehnologic dintre cele doua continente, compania Asus tocmai dezvoltase un nou prototip care avea sa revolutioneze lumea, proiect pe care producatorii il tineau secret. Acesta purta numele de Asus Teleport LED si era ceva de genul unui ecran LED capabil sa teleporteze orice prezenta umana in orice colt al lumii.
Desi proiectul era strict secret, a avut loc o scurgere de informatii care l-au determinat pe Derek sa creada ca acest produs chiar exista. Ceilalti tindeau sa creada ca prototipul este doar un mit si nimic mai mult...


Dupa ce a consultat cercetarile savantilor japonezi, CoolMan se intoarce acasa, se descotoroseste de hainele elegante pe care le purta, se imbraca cu costumul din titanium ultra performant si porneste in cautarea renumitului obiect la volanul masinii sale invizibile.





Dupa sute de mii de km de drum obositor, ajunge in sfarsit in Thailanda. Radarul ii indica faptul ca obiectul se afla destul de aproape, insa cu oarecare erori de precizie.
Dupa o scurta vizualizare a locului cu ajutorul unui binoclu digital, remarca in apropiere un turn imens imprejmuit de un gard c-o inaltime de cativa zeci de metri.
- Aici trebuie sa fie ceea ce caut.
Se urca in masina si ajunge la locul cu pricina. Pe imensul gard scria : Distribution Factory. Closed.
- Hmmm, e ceva putred aici...



Intrigat de acest loc, taie o partea din gardul metalic cu laserul de la ceas, si patrunde in curte. Interesant era ca, cladirea nu avea nici un fel de usa sau de geam.
-Pe unde sa intru?! Hmmm... gandeste, gandeste... trebuie sa fie vreo usa de acces, dar nu neaparat vizibila...

Se apuca sa pipaie fiecare particica a cladirii, si dupa incercari istovitoare, atinge o piatra care delimiteaza unul din pereti de restul cladirii. In sfarsit, gasise o cale de a intra inauntru.

In interior cladirii se petreceau lucruri care intreceau orice flux al imaginatiei : un laborator urias, plin de cercetatori, care lucrau la dezvoltarea de diverse tehnologii.
Agentul nostru este vazut de unul din savanti care declanseaza alarma, iar in cateva secunde CoolMan era inconjurat de cateva zeci de soldati care incercau sa-l ucida folosind arme cu laser. CoolMan profita de tehnologia oferita de costumul sau ultra performant si activeaza un scut de sticla cu ajutorul caruia a ucis intreaga armata (efectul de ricosare).
Apoi pune mana pe unul din savanti, pe care il ia la intrebari :
- Unde se afla prototipul Asus?
- Ce??? respunde savantul, care se prefacea ca habar nu are de existenta unui asemenea obiect.
- Nu face pe prostul! Spune-mi sau te ucid!
- E..e...e la etajul 79, sectia 14B.
CoolMan fuge spre lift, apasa butonul Open, insa vocea digitala a liftului il anunta de faptul ca nu are acces :
- Va rugam sa va plasati in dreptul LCD panel-ului, pentru a va scanam amprenta retinei.

Furios, se intoarce in laborator si-l ucide pe unul din cercetatori :
- Daca nu-mi spuneti cine este persoana care are acces la acel lift, o sa aveti cu totii soarta lui!!!
Cu totii isi indreptasera privirea spre o persoana din acea incapere, iar unul din ei a confirmat identitatea persoanei care era autorizata pentru accesarea liftului...
- Hey, am nevoie de tine!
- Nu, nu, n-am sa fac asta. N-am sa las munca mea de-o viata pe mainile unui maniac!
- Ok, atunci o s-o fac fara permisiunea ta...
Intr-o fratiune de secunda CoolMan ii taie capul, iar apoi reia traseul catre lift, destinatia urmatoare fiind etajul 79.
Ajuns la sectiunea indicata de savant, dupa un mic ocol, identifica produsul. Intr-o sfera de sticla se afla minunatul Asus Teleport LED.



CoolMan topeste sticla folosind raze bluray si reuseste sa puna mana pe obiect. Il porneste, tasteaza destinatia Tokyo, Japonia si atinge ecranul. Timp de cateva secunde trupul sau s-a dematerializat, si se puteau vedea cu ochiul liber milioane de modecule care patrundeau prin ecran.
Dupa cateva clipe, CoolMan se trezeste in mijlocul strazii, si este aspru lovit de un autoturism care circula cu o viteza extrema.

Urmatoarele momente il regasesc pe erou grav ranit, aparatul aflandu-se la cativa pasi de el, inca in stare de functionare.
Dupa cativa km facuti la pas, CoolMan ajunge la sediul din Japonia, unde preda aparatul.
Cu totii erau foarte incantati de reusita agentului, care insa era ranit destul de serios. Dupa ce inmaneaza prototipul, CoolMan se intoarce cu spatele si intr-o frantura de moment cade jos si nu se mai trezeste. Dupa o scurta verificare, se constata faptul ca nu mai are puls.

[La scurta vreme dupa aceea, a avut loc ceremonia de lansare a produsului.]

18 august, ora 17:06. Locatie : institutul de instruire a agentilor UA (ultra agents) :
- Hey, striga Derek, ai ratat tinta... Donald, concentreaza-te!
Eric, nu esti in stare sa asamblezi o pusca HTLJ-500 (cu utra-jet laser) in 12 secunde???
Comandatul isi sterge transpiratia de pe frunte cu o batista, dupa care isi arunca fluierul la cativa metri departare si spune :
- Pfff, cat ne lipsesti CoolMan...

CoolMan traieste si acum in mintea si-n inimile tuturor celor care l-au cunoscut, l-au pretuit si l-au iubit. El ramane in istorie drept eroul care a reusit sa redea Japoniei un produs super performant, care nici in ziua de azi nu are egal. Acesta era Asus Teleport LED... iar noi toti traim cu speranta ca intr-o buna zi, CoolMan va reveni printre noi... intr-un alt trup, cu o alta infatisare.

THE END

Articol scris pentru concursul organizat de pcnews.

5 comentarii:

Unknown spunea...

Si ala mic de respira greu... era tacsu lu' CoolMan, bah :))

Imaginativ, felicitari :)

Tony spunea...

Original si inventiv, desi sunt cam multe crime pentru gustul meu :-S.
Oricum, felicitari pentru articol!

CristiShady spunea...

Buna, am schimbat adresa blogului .. din fifagamehub.wordpress.com in www.cristishady.com .. te rog schimba in blogroll. Ms

VRD spunea...

Cristi, se rezolva.

Iulia, Tony, ms.

Daniela spunea...

imaginatie bogata. Bravo!