Febra masinilor si a permiselor de conducere

joi, 30 aprilie 2009
La inceputul anilor 2000, vine cu o viteza impresionanta febra PC-urilor...si astfel toti oamenii, de la copii, adolescenti si pana la oameni in varsta, cutreiera magazinele specializate in cautarea de PC-uri.
Dupa un timp PC-ul a devenit ceva "neatractiv", si apare febra telefoanelor mobile, febra care a adus cozi de clienti in magazine. Tinerii erau cei mai importanti clienti, cum era de asteptat. Producatorii de mobile, bucurandu-se de acest succes incredibil, au introdus pe piata telefoane cat mai dotate si mai tehnologizate...care au ajuns sa inlocuiasca pana si clasicul walkmanul de alta data...si mai modernul mp3 player...si camera foto, video, etc.
In cele din urma, dupa ce au inrosit calculatoarele cu fel de fel de jocuri, si dupa ce au butonat telefoanele pana la epuizare, tinerii de astazi s-au gandit ce le mai lipseste - normal ca de aceasta data, se gandeau la ceva mai evoluat si implicit mai costisitor. Si iata ca acest lucru a fost autoturismul...iar pentru a putea conduce asa ceva, din nefericire, ai nevoie de un permis de conducere.
Asa ca scotocind parintii de bani, cautand banii pusi la ciorap de bunica, strangand banii de pizza, sau vanzand imobile, terenuri, etc, au aparut si banii de masina. Permisul de conducere ramane totusi o problema...nu si pentru cei instariti sau pentru cei care se pregatesc pentru sustinerea examenului.
Unde te duci, in parcuri, metrou, etc, dai cu ochii de pusti si pustoaice, imbracati/imbracate cat mai trendy...si din conversatia lor de rutina, normal ca trebuia sa faca parte si subiectul "permise de conducere" : "ai luat fata permisu' ? /cand dai examenu ?/ai aranjat traseu ?/ce masina iti iei ? " , etc.

Pentru ca in final trebuia sa vina un tsunami care sa linisteasca apele, vine criza financiara, si poate asa ne mai potolim putin.

0 comentarii: