Seriale coreene vs. americane

miercuri, 10 aprilie 2013
M-am saturat de filmele si serialele americane. Cele de actiune in special seamana extrem de mult intre ele, in special ca si story.
Sa luam un exemplu : filmele cu Steven Seagal : actorul nostru intra in pielea unui dur politist/agent/fost militar/puscas marin. Neputand fi corupt de raufacatori, acestia se folosesc de diverse siretlicuri ca sa-l manevreze dupa bunul lor plac ( ii rapesc copilul, ii omoara familia, etc). Eroul nostru hotaraste sa ia dreptatea in propriile maini, ii rupe in bataie pe toti cei care i se opun, rezolva situatia, toti sunt fericiti, se imbratiseaza, happy end! Si marea majoritate a filmelor cu Seagal suna in felul descris, si NU NUMAI!

In schimb serialele coreene sunt extrem de bine gandite. Chiar ma surprind extraordinar de placut unele episoade create in jurul unor idei pur si simplu geniale. Si fiecare dintre episoade te tin cu sufletul la gura, prin intamplari, actiuni si intrigi care mai de care mai interesante.
Un astfel de serial este si "Legendele palatului : concubina regelui", difuzat de TVR1 de luni pana vineri, la ora 18:30 si 19:10 ( doua episoade ).
Serialul o plaseaza in centrul actiunii pe Dong Yi, o copila care-si pierde familia de la o varsta foarte frageda, si care este nevoita sa depaseasca incercari teribile, aflandu-se intr-o continua lupta cu nedreptatea. Desi provenea dintr-o familie de origine modesta, Dong Yi reuseste sa-si croiasca drum catre inima regelui, ulterior primind si rangul de concubina regala.

0 comentarii: