Cum scapam de acnee?

vineri, 28 ianuarie 2011
Acneea, si aici nu ma refer la cea juvenila care nu reprezinta nici un fel de amenintare, ci la cea chistica, nodulara, care face tot mai multe victime si in fata careia suntem extrem de neputinciosi.
Acest tip de acnee este o boala extrem de serioasa!!! N-o luati sub nici o forma in gluma!

Medicamente pentru tratarea acneei :

Zineryt - o solutie pe baza de eritromicina si zinc care se aplica local. Actioneaza extrem de rapid (in 2-3 saptamani veti remarca rezultate deosebite. Chestia e ca, odata incetat tratamentul, acneea va reveni.

Doxiciclina - un antibiotic extrem de ieftin (o cutie costa cam 3-4 ron) si care este foarte eficient. Veti observa ca, dupa o perioada de tratament de cca. 30 de zile, ca suprafata afectata se va ameliora intr-un mod destul de evident. Din nou, la incetarea tratamentului, acneea va reaparea.

Ar mai fi creme precum : Retin A, Isotrexim, Brevoxyl, etc.

Singura solutie extrema in vindecarea acestui tip de acnee cu rezultate definitive, este Roaccutane, un medicament extrem de puternic si care prezinta un prospect intesat de efecte secundare de tot felul.
Pretul medicamentului este destul de mare : cca. 50 ron per 30 de capsule. Tratamentul este unul de lunga durata.
Eficienta: o mare parte din pacientii tratati cu Roaccutane au scapat definitiv de acnee, insa nu toti, asadar sa nu va asteptati la miracole.

0 comentarii: