Noul Azerty

duminică, 25 octombrie 2009
Astazi voi vorbi despre site-ul www.azery.ro. Voi incerca sa ma pun in pielea detinatorului site-ului, si sa fac ce este mai bine pentru ca afacerea mea sa prospere.




Solutii de dezvoltare si metode de imbunatatire a afacerii Azerty :

1. SEO
mypagerank.net imi spune faptul ca site-ul detine un decent PR 3. Dar oare e de ajuns? Raspunsul e si da si nu. Tema noastra e sa facem afacerea azerty.ro sa mearga asa de bine cum niciodata nu a mers. Deci, in cazul asta, raspunsul la intrebare e un clar NU!
Asadar, in cazul asta ar trebui angajat un Seo optimizer care sa rezolve problema, si sa ajungem macar la PR4!

2. Publicitate
Stim ca, oricat de bun ai fi intr-un anumit domeniu, daca nu ai publicitate, e ca si cum nu ai exista. Deci, in multe din cazuri, publicitatea e cheia succesului.
Trafic.ro ma informeaza cu privire la faptul ca site-ul cu pricina a avut in ultimele 24 de ore un numar de 884 de vizitatori. E foarte bine, dar hai evoluam spre cateva mii!

Asadar, trebuie sa cheltuim niste bani pe publicitate : online (Google Adwords, Neogen, banipepost), radio, Tv, distribuirea de brosuri, etc.
Stresati cu tot felul de reclame, oamenii vor invata pe de rost numele/url-ul site-ului. Astfel, la nevoie, vor accesa instant site-ul, fara a mai pierde timpul executand cautari pe Google/Yahoo.

3. Aspect site
Look-ul site-ului este destul de ok, desi imi vin in minte cateva mici modificari.
In primul rand as introduce niste bannere publicitare de tip flash intre produse (nu foarte multe, dar care sa atraga atentia), prin care vizitatorii sa fie anuntati despre ultimele promotii sau concursuri organizate.

Am de asemenea in plan construirea un forum, prin care pasionatii de IT si nu numai, pot vorbi despre produsele Azerty (intrebari, sfaturi, dezbaterea unor probleme...).
In partea de sus, printre butoane, as vrea sa mai adaug cateva :
  • Intrebari frecvente (intrebari si raspunsuri cu privire la lucrurile cele mai importante - transport, comanda, reduceri, costuri suplimentare, etc).
  • Despre Azerty (care sa contina info despre firma, pareri pozitive ale clientilor azerty.ro, etc).
4. Concursuri si promotii
Cum sa atragi mai bine vizitatorii decat prin concursuri?
Exista mii de bloguri si bloggeri care abia asteapta sa participe la concursuri si sa castige niste premii, precum si sute de mii de persoane care vor sa beneficieze de o promotie buna (gen : cumpara acum si vei primii o reducere de 10%, sau : cumpara 2 produse si primesti 3).
Asadar, trebuie sa organizam cate un concurs cu premii semnificative macar anual. Asta va mari semnificativ traficul site-ului!

5. Altele
- as adauga pe produse mici abtipilduri care sa contina logo-ul si url-ul site-ului.
- as trimite periodic mail-uri clientilor prin care sa-i informez cu privire la cele mai recente produse disponibile in magazinul Azerty.
- as oferii tricouri inscriptionate cu url-ul site-ului fiecarui client care cumpara produse in valoare de X ron.

Momentan nu-mi vin in minte si alte idei. Insa respectarea pasilor de mai sus cu siguranta vor directiona site-ul azery.ro spre o pozitie mai inalta in topul magazinelor IT. Iar seriozitatea, promptitudinea si devotamentul staff-ului vor face din Azerty un brand solid si durabil.

Acest articol este scris pentru concursul organizat de pcnews.ro .

1 comentarii:

FELICIA spunea...

Bine punctat si argumentat.