Domeniu vs subdomeniu

duminică, 16 august 2009
Care e diferenta dintre domeniu si subdomeniu?
Pai domenii sunt .ro, .info, .com, etc...iar subdomenii .blogspot.com , .wordpress.com ...

Chestia e ca toata lumea ar vrea un domeniu. De ce? Pai sa zicem ca-mi fac un site... care se numeste CHESTII. Daca as avea un domeniu ar fi ceva de genu : http://chestii.ro . Suna bine nu?
Iar cu subdomeniu devine : http://chestii.blogspot.com . Mooaaama ce carnat mare!!!
Deci asta e unul din avantaje - faptul ca ai un url destul de scurt in cazul domeniului...
Un alt avantaj e ca lumea s-a saturat de toti pampalaii care-si fac cate 10 site-uri pe zi, din care nici unul nu e bun de nimic. Iar un domeniu aduce cu el un aer de site superior.
Asadar, acum o sa zici, de ce nu-si fac toti site-uri pe domenii? Si eu o sa raspund : Pentru ca costa... fata de subdomenii care sunt gratuite. Aaaahaaa... te-am luminat.
Asadar, daca vrei sa faci un site de calitate, inchiriaza-ti un domeniu si un host, alege o tema simpla si draguta, si pune-te pe treaba... fara greseli gramaticale, fara glume de prost gust, fara ....
Iar daca faci blogging din pasiune, si nu-ti permiti sa dai bani pe hosturi si domenii, ramai pe subdomeniu. Dar incearca sa te faci remarcat prin calitatea articolelor... si n-ar strica nici sa-ti faci un pic de publicitate... astfel un link/banner exchange e oricand bine venit.

0 comentarii: