Manele : pro sau contra

marți, 12 mai 2009
In acest post o sa vorbesc un pic despre controversatul subiect : manelele.
Se stie faptul ca marea parte a interpretilor de manele sunt rromi. So what? Pana la urma asculti o melodie pentru ca iti place...
Maneaua este un gen de muzica modern, foarte la moda...care este apreciat de o mare parte din romani.
Nu stiu ce sa spun de altii, dar prietenii si colegii mei, 99,99% din ei, asculta manele...la greu, nu asa :)))
Mai cunosc eu unii care se dau mari intelectuali si anti-manelisti convinsi...si au PC-urile pline de manele...
Sunt totusi unii care nu asculta manele, si nici nu le suporta...si mai grav e ca asociaza acest gen de muzica cu rromii. Si ce daca sunt rromi frate? Canta bine, sunt foarte talentati...ce aveti cu ei? Sau va plac asa-zisii interpreti care fac playback intotdeauna, care sunt afoni de muzica, si-si fac vocea pe calculator? Sa fim seriosi!
Interpreti de manele precum Florin Salam, Nicolae Guta, Vali Vijelie,etc...sunt oameni cu adevarat talentati, care muncesc mult si castiga si bine...bravo lor! Acum sunteti invidiosi pe succesul si talentul lor, si d-aia ii jigniti in ultimul hal? Nu are rost sa citez parerile unora despre interpretii de manele, pentru ca, chiar nu vreau sa vorbesc urat.
In loc sa-i jigniti, mai bine ati lasa frustrarile la o parte si v-ati bucura de melodiile lor.
Ce fac unii din voi se numeste rasism, si denota un comportament de oameni needucati si necivilizati.
Eu ascult manele...si nu mi-e rusine sa spun, pentru ca nu e nici o rusine. Pana si strainii apreciaza acest gen de muzica, si ar trebui sa-l apreciem si noi, ca doar suntem romani.

0 comentarii: