Chevrolet Cruze

duminică, 3 mai 2009


Desi are probleme financiare destul de serioase, iata ca GM mai scoate de pe liniile de asamblare un model nou-nout.
Modelul este produs in mai multe tari - Korea de Sud, Rusia, Australia, China, etc - si va fi prezent pe piata sub mai multe brand-uri/denumiri, in functie de tara in care va fi vandut - Daewoo Lacetti Premiere, Chevrolet Cruze, Holden Cruze, etc.

Info :

Producator : General Motors
Model : Cruze/Lacetti Premiere
An aparitie : 2008
Clasa : Compacta
Tipuri de caroserie : sedan cu 4 usi
Motorizari :
- benzina - 1.4L/1.6L/1.8L
- diesel - 2.0L
Transmisie : 5 trepte, manuala/6 trepte, automata

Impresii :
Masina este super! In sfarsit GM-ul a luat-o pe calea ce buna - sa speram insa ca nu e prea tarziu pentru gigantul american.
Revenind la masina, nu sunt prea multe de spus. Nu e un super car, nici o revolutionare a designului auto...dar este o masina moderna, placuta si destul de atragatoare.
In privinta designului putem spune ca aduce ca element nou inlocuirea liniilor rotunjite cu linii drepte, ascutite. Uitati-va un pic la farurile unui Opel Insignia si la farurile acestui model, si veti observa exact opusul in ceea ce priveste stilul abordat - linii rotunjite vs. linii drepte.
Ca sa mai facem o comparatie cu fratele Insignia, putem spune ca spre deosebire de modelul Opel, care pare destul de calm si docil, Cruze pare mult mai suparat si dornic de racing si burnout.
Masina se pare ca va avea un pret corect, undeva pe la 13.000 euro varianta de inceput si va fi disponibila in toata Europa sub numele Chevrolet Cruze.
Lasand la o parte aburelile ieftine de genu' "daca as avea bani, mi-as lua si eu o masina d-asta",pot spune ca Cruze e o masina extrem de corecta in ceea ce priveste raportul pret-calitate-imagine, o masina cu un design deosebit si care, cu siguranta va atrage foarte multi clienti.
Informandu-ma in legatura cu masina in cauza, si vazand ca va fi fabricata si in China, in cazul in care as avea intentia de a cumpara aceasta masina, m-as asigura in primul rand ca nu e made in China :)))
Vorbim, glumim...e ora 00:38, si mi-ar prinde bine o incheiere, ca sa termin treaba.
So, per ansamblu masina e chiar ok... pretul este fair...altceva ce ar putea sa te mai intereseze? Soarta GM poate? nu te gandi la asta, ca oricum sunt obligati sa asigure piese de schimb pe o perioada de minimum 8 ani.
Asa ca, strange bani, fa un imprumut...si cumpara masina, daca vrei sa devii posesor de Chevrolet Cruze...sau mai gandeste-te si vezi ce-ti aduce ziua de maine!
Ciao!

0 comentarii: