Pregateste-ti masina pentru iarna! Piese auto ieftine!

sâmbătă, 22 noiembrie 2014
Ne indreptam cu pasi repezi spre luna decembrie si trebuie sa ne pregatim autovehiculele pentru iarna. Asadar, pe langa mormanul de cadouri de sub brad, decoratiuni si toate cele, trebuie sa pastram ceva bani si pentru masinile noastre, care ne sunt de mare folos intotdeauna.
Ce avem de facut? Pai trebuie sa cumparam....cam multe! Ca de exemplu? Pai : cauciucuri de iarna, lanturi antiderapare, antigel, redresor auto, o baterie de capacitate mai mare, solutii anti-rugina, spray dezghetare parbriz, racleta.....si de ce nu, o lopata pentru dat zapada!

Trebuie sa recunosc ca niciodata n-am avut un buget prea mare pentru pregatirea masinii de iarna, si cu siguranta se afla multi alti detinatori de auto in situatia mea.
Dupa cum probabil stie toata lumea, iarna bateria se descarca repede, masina porneste greoi. Avem neaparata nevoie de un redresor de calitate care sa reziste la cat mai multe reincarcarii ale bateriei.
Eu personal redresorul din imagine, deoarece este un aparat durabil, puternic si poate fi achizitionat la un pret foarte bun si anume 89 lei.
Eu pun bateria la incarcat seara, inainte de culcare iar dimineata la prima ora masina porneste la prima cheie!

http://www.autolux.ro/incarcator-baterie-redresor-12v-4a-motorvip-635804/ 

 Un alt produs care trebuie achizitionat fara discutie este antigelul, acel lichid care raceste motorul si care, daca este vechi sau nu este de calitate, poate ingheta si defecta motorul masinii dvs. 
Absolut in fiecare iarna schimb lichidul de racire si va recomand sa faceti acelasi lucru deoarece nu costa o avere si va poate feri de probleme foarte mari.
Eu folosesc antigel tip G12 rosu, foarte bun, n-am probleme nici la cele mai scazute temperaturi. 

http://www.autolux.ro/antigel-rosu-g12-1l-motorvip-arg74136/


Iarna asta imi doresc ca motorul masinii mele sa toarca precum o pisica, asa ca voi schimba si uleiul de motor, de care am cam uitat anul acesta iar de data asta intentionez sa folosesc ceva de calitate si anume Castrol Magnatec, care asigura o lubrifiere extraordinara a componentelor motorului si prelungeste viata acestuia.

http://www.autolux.ro/ulei-motor-castrol-magnatec-a3-b4-10w40-5l-motorvip-umc76381/

 Intotdeauna mi-a fost recomandat acest tip de ulei de catre prieteni dar pretul lui m-a descurajat de fiecare data. Este un ulei premium totusi. Insa acum l-am gasit la autolux.ro la pretul de numai 130 lei un bidon de 5 litri, o cantitate mai mult decat suficienta pentru majoritatea autoturismelor de pe piata.

Iar daca in cursul anului nu ati schimbat consumabilele la vehicului dvs, va sugerez s-o faceti cat mai curand pentru siguranta dvs. Pentru mine ar fi groaznic sa stau cu masina prin service-uri in plina iarna, cand viscoleste si este foarte frig. Nu mai spun despre eventualele situatii cand autoturismul s-ar defecta in mijlocul drumului, noaptea tarziu, iar afara ar ninge abundent.
Deci, va recomand din toata inima, pregatiti-va masina pentru iarna cum trebuie!
Spor!

0 comentarii: