Ce masina sa cumparam?

miercuri, 9 iulie 2014
Zilele trecute m-au surprins pe internet, analizand anunturi auto, pentru ca fratelui meu mai mic i s-a pus pata sa-si cumpere o masina. Motivul? Toti prietenii lui au masina, numai el nu are. Pare plauzibil.
De 2 ani tot strange bani si a ajuns la suma de aproximativ 2000 de euro.
Acum framantarea lui cea mai mare e ce masina sa-si cumpere. L-am intrebat : "vrei una micuta care sa consume putin? sau un sedan de clasa medie cu care sa te dai mare si tare?", insa nu prea e hotarat. Ar vrea un autoturism care sa fie si ieftin si luxos si mare si dotat si economic, dar nu prea se poate.
Consultand site-urile specializate, dupa cateva zile de cautari, m-am oprit la 3 masini care sa se incadreze in bugetul lui Alex si care cred eu ca s-ar potrivi cu personalitatea lui.

Top meu arata cam asa :

Locul 1 : BMW 525 diesel, masina mare, puternica, frumoasa, de calitate , marca de prestigiu, dotata pana peste cap cu aer conditionat, geamuri electrice, airbag-uri, tapiserie de piele si tot ce-ti poti dori de la o limuzina de lux. Conform spuselor proprietarului, consumul este decent (aprox.7L/100km in Bucuresti).
Pe mine unul ma incanta masina, mai ales ca-ntotdeauna mi-au placut bavarezele.



Locul 2 : Celebrul autoturism autohton Dacia Logan. Am gasit unul la 1900euro care are motor diesel renault si chiar si aer conditionat, ceea ce este super la acest pret!
Masina este fabricata in 2006 si doar putin peste 100.000km parcursi.



Locul 3 : Aici se claseaza masina pe care am admirat-o de cand eram pe bancile liceului si anume Daewoo Cielo. Are un motor pe benzina de 1.5L si dotari cat cuprinde, de la geamuri electrice, radio cu cd, alarma pana la aer conditionat, proiectoare ceata, computer de bord, s.a.
Intotdeauna am considerat ca Cielo este o masina eleganta si draguta, iar pretul celei gasite de mine este de numai 800euro, ceea ce este extraordinar.
Inclin sa cred ca avem un castigator. Voi ce ziceti?



Maine seara ma intalnesc cu fratele meu si o sa-i prezint sugestiile mele. Eu unul daca ar fi sa aleg, as alege Cielo. Masina ieftina, fiabila, dotata, cu costuri reduse de intretinere. BMW-ul imi face cu ochiul, dar cand ma gandesc cat costa piesele de origine, ma ia durerea de cap la propriu.
Loganul....hmmm....Loganul, e totusi o masina ok pentru oras, avand cel mai mic consum din cele 3 prezentate mai sus si totodata fiind cea mai tanara, fiind fabricata in 2006.
Acum sa vedem ca alege fratele meu, ca pana la urma sunt banii lui.
Voi ce-ati alege?




0 comentarii: