ATI ne face cunostinta cu DirectX 11

marți, 27 octombrie 2009
Trebuie sa anunt un eveniment foarte important din lumea IT si anume lansarea primei placi video full directX 11!





Mai intai sa explicam si ce inseamna directX.
DirectX este un program continut de sistemele de operare Microsoft Windows, si serveste la rularea in cele mai bune conditii a aplicatiilor multimedia (jocuri, filme...).
Pentru noi gamerii, un directx mai recent inseamna o grafica mai buna, detalii si efecte superioare, precum si fixarea unor bug-uri.

In acest sens intervin noile ATI Radeon™ HD 5870 / ATI Radeon™ HD 5850 , placi grafice care ne vor face cunostiinta cu directX 11!

Pot sa spun ca am observat mari diferente din punct de vedere grafic intre jocurile rulate pe directx 9 si cele rulate pe directx 10. Iar din cate am inteles, directx 11 va veni cu imbunatatiri substantiale fata de versiunea precedenta. Si pentru asta trebuie sa le multumim celor de la ATI care au facut posibila rularea jocurilor pe noul directx 11.

Haideti sa aruncam o privire si pe tabelul de mai jos, pentru a vedea clar avantajele oferite de directx 11 prin comparatie directa cu versiunea 10 :



Proba cu numarul 11 a concursului SuperBlog 2009 organizat de PcNews imi cere sa vorbesc despre jocurile pe care as vrea sa le rulez pe noile placi video ATI, asa ca o sa incerc sa abordez intr-o anumita masura si acest subiect.

Pai in primul rand seriile NFS cred ca ar fi cele mai bune exemple pentru cazul de fata, si aici ma refer la : Carbon, ProStreet, Undercover si de ce nu, nou lansatul Shift.
Am putea incadra aici si ultima capodopera semnata Rockstar Games, si anume mult asteptatul GTA 4.
Cu totii adoram masinile, mai ales noi baietii, iar faptul ca jocurile tip Street Racing se bucura de un loc fruntas la vanzari, accentueaza si mai mult acest lucru.
Din pacate, tehnologia de redare grafica disponibila pana acum nu ne-a permis sa ne bucuram de elemente vizuale cu un grad prea ridicat de realism, insa se pare ca ATI Radeon™ HD 5870 si ATI Radeon™ HD 5850 vor rezolva in sfarsit problema asta.
Mi-as dori tare mult sa vad supercar-urile din Shift la detaliile oferite de directx 11, si sa ma bucur de o experienta virtuala de condus cat mai realista.
De asemenea imi mai vin in minte cateva jocuri PC. De exemplu Crysis este unul din jocurile shooter care m-au impresionat cu adevarat, si pe care mi-as dori sa-l vad ruland pe dx11.
Nici Half-Life 2 nu iese din discutie fiind unul din cele mai bune shootere actuale.
Fifa 2010 ar fi cireasa de pe tort in cazul de fata, fiind situat pe locul 1 in topul meu privind jocurile pe care as vrea sa le rulez pe directx 11.
Ma gandesc ca ar fi fantastic sa ma pot pune in pielea unor fotbalisti celebrii, bucurandu-ma de un motor grafic avansat, care sa ma transpuna in atmosfera realista din Champions League!

Cert este ca la ora actuala, procesorul grafic ATI HD 5870 este cel mai performant din lume, devansand clar concurentul Nvidia GTX 295, dupa cum se vede si din testele efectuate de hisdigital.com :



Dupa cum vezi , ATI reuseste sa doboare barierele tehnologiei prin eforturile sale de a oferi publicului un produs unic, de inalta calitate si cu tehnologie de ultima ora. Iar impreuna cu un partener de talia AMD, sunt convins ca produsele ATI vor scrie istorie.

5 comentarii:

Spirachi spunea...

te-ai documenta bine vad , eu nu stiu ce sa scriu :( , abea daca joc soliter dar nici atat nu fac :">. bafta

VRD spunea...

Sunt convins c-o sa te descurci. Multa bafta!

florytutu spunea...

Foarte documentat si bine gandit!!
Na ca baietii!

Daniela spunea...

un flood de informatii... asa se zice?

VRD spunea...

Se zice cum vrei tu WildCat, ca nu e frumos sa dai peste nas unei fete :))